Renkaan valinta

Valmistajan suositus

Auton rekisteriotetiedoissa on merkittynä yksi tai useampi suositeltu tai hyväksytty rengaskoko. Autonvalmistaja on valinnut alkuperäisrengastukseksi auton suorituskykyä ja ajo-ominaisuuksia vastaavan rengastyypin.

On suositeltavaa, että autossa käytettäisiin samanaikaisesti samankaltaisia renkaita. Jos valitset nastarenkaat talvea varten, olisi kaikkien renkaiden oltava nastarenkaita. On tärkeää, että saman akselin molemmat renkaat olisivat myös samankaltaisia kulumisen suhteen.

Eurooppalainen rengasmerkintäjärjestelmä

 

Helpottaa erilaisten renkaiden vertailua muutaman
ominaisuuden suhteen:

1. Vierintävastus, joka vaikuttaa polttoaineenkulutukseen ja
hiilidioksidipäästöihin.

2. Märkäpito, joka vaikuttaa turvallisuuteen.

3. Vierintämelu ajoneuvon ulkopuolelta mitattuna.

Vaihda renkaasi ajoissa

Laki määrittää henkilö- ja pakettiauton kesärenkaiden minimiurasyvyydeksi 1,6 mm. Turvallisuuden nimissä olisi syytä vaihtaa 4 mm urasyvyyteen kuluneet kesärenkaat uusiin.

Talvirenkailla vastaava urasyvyys on talvirengaspakon eli 1.12 – 28.2 välisenä aikana 3,0 mm. Rengasalan turvasuositus on vaihtaa 5 mm urasyvyyteen kuluneet talvirenkaat uusiin. Kuluneen talvirenkaan omivaisuudet eivät enää täytä sille asetettuja vaatimuksia haastavissa talviolosuhteissa. Renkaat, joiden nastat ovat kuluneet tai joiden nastoista suuri osa on irronnut, eivät myöskään enää pidä jäällä.

Close Menu
×

Cart